۵ راه برای بازگشت سرمایه گذاری از طریق رسانه‌های اجتماعی

حتماً این را شنیده‌اید که:«رسانه‌های اجتماعی بخشی لازم در استراتژی بازاریابی هستند»؛ راجع به این هم خوانده‌اید که:«باید محتواهایی انگیزشی پست کنید تا دنبال‌کننده‌های  بیشتری جذب کنید و از رقبا پیشی بگیرید». احتمالاً این را هم گفته‌اید که: «فعالیت‌های مربوط به رسانه‌های اجتماعی و دستاوردهای مربوط به بهینه‌سازی موتورهای جستجو  (سئو) به شدت به هم گره خورده اند.» 
کلید دستاوردهای آنلاین تنها محتواهای تولیدی و پست‌های کانال‌های اجتماعی نیست؛ بلکه اطلاعاتی اساسی است که درون این اکانت‌ها قرار دارند. اگر تا‌به‌حال پیچی در فیس‌بوک  ایجاد کرده اید، می‌دانید که اطلاعات بسیار زیادی برای نوشتن در آن وجود دارد. انگار که وب سایت کوچکتری را خارج از وب سایت اصلی‌تان می‌سازید.
طبق گفته‌های شرکت کیسمتریکس  نقش رسانه‌های اجتماعی در سئو نباید کم اهمیت جلوه داده شوند. گوگل در تلاش است تا عملکرد رسانه‌های اجتماعی را رتبه‌بندی کند، پس قطعاً داشتن چندین اکانت در پایگاه‌های مختلف به نام شرکت‌تان مفید خواهد بود. 

اما بیایید این را نیز فراموش نکنیم که این پایگاه‌های اجتماعی به خودی خود موتور جستجو هم هستند. کاربران فیس‌بوک روزانه ۲ میلیارد جستجو در این پایگاه انجام می‌دهند و در توییتر  حدود ۲٫۱ میلیارد؛ طبق آماری که در ۲۰۱۶ منتشر شده ایم میزان جستجو بسیار زیاد است. 
بنابراین، بله، در حالیکه به‌روزرسانی سایت‌تان برای گرفتن رتبه بهتری در جستجوهای گوگل مهم است، زمان آن رسیده تا روی پروفایل‌های شبکه‌های اجتماعی خود نیز تمرکز کنید. در زیر می‌بینید که چطور شالوده‌ای مستحکم برای شرکت‌تان بسازید:
۱٫    پروفایل‌های بیشتری در شبکه‌های اجتماعی بسازید و آن را با وب‌سایت خود مرتبط کنید.


 
اگر فقط حساب فیس‌بوک و توییتر دارید، لینک‌های ثانویه «جالبی» را در دیگر پلتفرم‌ها و صد البته نتایج جستجوی بیشتری را نیز از دست می دهید. فایده داشتن پروفایل‌هایی با رتبه های بالا در جستجوها آن است که می‌توانید پیام‌های این پایگاه‌ها را کنترل کنید. اینکار شهرت زیادی برای مدیریت شرکت در پی خواهد داشت. هر چه کنترل برند بهتر باشد، سئو هم بهتر خواهد‌ شد. دست‌کم، پیشنهاد می‌کنم که در فیس‌بوک، توییتر، اینستاگرام ، یوتیوب ، لینکدین  (هم پیج و هم پروفایل شرکتی) و پین ترست  حساب کاربری داشته باشید. فراموش نکنید که لینک وب‌سایت‌تان را نیز در این شبکه‌ها بگنجانید.
۲٫    برای حساب‌های کاربری‌تان بیوگرافی موجز ( کوتاه) و با اصلی‌ترین کلمات کلیدی بنویسید.
بیوگرافی یا قسمت معرفی در اکانت‌های شبکه‌های اجتماعی در نتایج جستجوی گوگل به صورت توضیحات متا (توضیحات در جستجو زیر لینک آبی رنگ) می‌آیند و بدان معنی است که کاربر می‌تواند نام تجاری و شبکه‌های اجتماعی که در آن فعال هستید را ببیند، مثل همان تکه کوچک بیوگرافی در صفحات جستجو. نوشتن بیوگرافی‌های باحال و خلاقانه مثل «دنیای تان را به اوج می‌رسانیم» وسوسه کننده است، ولی باید مطمئن شوید که کلمات کلیدی خاصی را درباره شرکت‌تان در بیوگرافی قید کرده باشید. یافتن و آوردن اصطلاحات و عبارات نزدیک به نام برندتان استراتژی بدی نیست. شاید به جای کلمات دیگر بگویید:«ما نوشیدنی هایی را عمل می‌آوریم که حس‌تان را به جهان دگرگون می‌کند». همچنین بیوگرافی در جستجوهای مربوط به پایگاه‌های شبکه‌های اجتماعی نیز می‌آیند. 
۳٫    به کیفیت حساب کاربری و عکس‌های آن واقف باشید.


 

وب‌سایتی که طراحی بسیار ضعیفی دارد مشتریان بالقوه را می‌تاراند، همین اتفاق هم می‌تواند برای حساب‌های کاربری در شبکه‌های اجتماعی رخ دهد. زمانیکه نمی‌‌توانید چارچوب کلی پیج‌ ها را را تغییر دهید، می‌توانید کارهای هنری در قالب عکس حساب کاربری و سایر عکس‌ها انجام دهید. هر کدام از عکس‌هایی که انتخاب می‌کنید باید بسیار زیبا باشند چون اولین چیزی هستند که کاربران در حساب کاربری‌تان می بینند، از طرف دیگر مطمئن شوید که این عکس‌ها دقیقاً پیامی مبنی بر کسی که هستید و آنچه انجام می‌دهید را به سایرین منتقل کنند. مثلاً استارتاپی که در زمینه نوشیدنی‌های انرژی‌زا و نیروزا  فعالیت می کند عکس اصلی صفحه‌ خود را ، ورزشکاری که در حال نوشیدن محصولات شرکت است ، گذاشته اند .
می‌توانید از راهنمای سایزبندی عکس‌های سایت هاب اسپات  استفاده کرده تا عکس‌های بهتری برای هر کدام از حساب‌های کاربری‌تان طراحی کنید. همچنین فیس‌بوک این امکان را ایجاد کرده که می‌توان به جای عکس آغازین صفحه از ویدئو استفاده کرد، بنابراین این نکته را نیز مدنظر داشته باشید. برای ایده گرفتن می‌توانید طراحی جالب عکس آغازین صفحه شرکت ردبول  را ببینید.
۴٫    اگر هر چند وقت یکبار پست نمی گذارید، حداقل هر از گاهی چیزی پست کنید.
 

اخیراً بسیاری از فروشندگان می‌گویند: «بهتر است اصلاً حساب کاربری درست نکنید تا اینکه حساب کاربری بلااستفاده داشته باشید». همین مسئله باعث شده تا صاحبان کسب‌وکارهای کوچک که در اداره حسابهای‌شان در شبکه‌های اجتماعی با کمبود منابع مواجه بوده اند به شدت ضرر کنند. اکنون می‌دانیم که حساب های کاربری در جستجوها رتبه بالایی دارند، اما سوال این است که آیا به این معنی است که باید این حساب‌ها را نیز فعال نگهداریم؟
۵٫    «فعال بودن» برای هر کسی معنای متفاوتی دارد. 
نمی‌خواهم بنشینم اینجا و بگویم که هر کسی توانایی اداره شش اکانت و پست گذاشتن هر روزه را دارد. با وجود حجم عظیمی از پست‌هایی که روزانه گذاشته می‌شوند، بهتر است کمی بیشتر پست بگذارید اما مهم‌تر از آن حضور داشتن است تا غایب بودن. درنظر بگیرید که یک روز هر ماه به همه اکانت‌های‌تان سر بزنید و آنها را با پست‌های جدید به‌روزرسانی کنید؛ مثلاً پین کردن مُشتی از عکس‌های جدید در پین ترست، ویدئویی جدید در یوتیوب، پستی در پیج شرکت در لینکدین و تعدادی خبر جدید هم در وب‌سایت‌تان. بعد وقتی که زمان گسترش تلاش‌های‌تان است، مجبورید تا با یک متخصص در مورد تجدیدنظر در استراتژی‌های شبکه‌های اجتماعی مشورت کنید. 
شاید رسانه‌های اجتماعی همانند دیوی رام‌نشدنی بوده‌اند و ممکن است حجم اطلاعاتی که یک کارآفرین معمولی روزانه دریافت می‌کند از حد تحملش خارج باشد. اما در مورد ارزش و بازگشت سرمایه‌ای که این شبکه‌ها به ارمغان می‌آورند نمی توان غلو کرد. اصول اولیه‌تان را رتبه‌بندی کنید، در نظر داشته باشید که این اصول چه تأثیری در نتایج جستجو دارند و چه وقت بهترین زمان برای استفاده ابزاری از حضور بیشتر در رسانه‌های اجتماعی است تا به شما کمک بیشتری کنند.

خبرهای تصویری
پر بازدید ترین ها

نظرات ارزشمند شما

خبرنامه