۸ کلید بهبود خلاقیت در کسب‌وکار و بیشتر لذت بردن از زندگی

 

شروع کسب‌وکار جدید فقط به معنای ایجاد راه‌حلی اولیه برای حل مشکلات نمی باشد بلکه به معنای داشتن خلاقیت و نوآوری در فرایند کسب و کار می باشد . من به‌عنوان مشاور کسب‌وکار، افراد زیادی را پیداکرده‌ام که هنوز به دنبال این هستند تا بدون زحمت کشیدن به نتیجه دلخواهشان برسند. بیشتر چیزهایی که در مدرسه یاد گرفته‌اید، به کار نمی‌آیند. پاسخ‌ها و استراتژی‌ای که ما را به نتیجه می‌رسانند، باید ناشی از خلاقیتتان باشند.
در دنیای جدیدِ تغییرات فرهنگی و تکنولوژیکی، تنها مرجعی که می‌توانید به آن اعتماد کنید، توانایی یادگیری سریع‌تر و خلاقیت نسبت به رقبا است دراین ‌باره، همه ما با حجم عظیم و بیش ‌از حد اطلاعاتی روبرو می شویم که می‌تواند خلاقیت را سرکوب کند.
این حجم اطلاعات بیش‌از اندازه منبع اصلی استرس، احساس سردرگمی دائمی و غیرقابل‌کنترل و کاهش تمرکز بر خلاقیت می شود . لوئیس هشت کلید برای احیاء خلاقیت ارائه می‌دهد که معتقدم هر کارآفرین باید آن را بفهمد و به آن عمل کند:

۱- سکوت؛ خلاقیت در آرامش و تمرکز نهفته است
مهم است که روزانه زمانی را برای تفکر، دور از سروصدا و شلوغی در نظر بگیرید، تا بتوانید صداها، بوها، حس لامسه و حواس پنج‌گانه را به شکلی مؤثر تجربه کنید. دشمنان خلاقیت، چندوظیفگی و همه‌کاره بودن است. اگر بر مسائل زیادی تمرکز می‌کنید، خلاقیت به وجود نمی‌آید.

۲- تعامل؛ خلاقیت نیاز به تمرکز و تعهد دارد.
زمانی را به گوش دادن تمام و کمال به حرف‌های کسانی گوش دهید که واقعاً ارزش دارند، اختصاص دهید؛ مثل صحبت‌های رهبران تیم و مشتریان. همچنین زمانی را برای گوش دادن و باور به خود در نظر بگیرید. قبل از اینکه با چالش‌های بسیار زیاد کسب‌وکار مواجه شوید که به خلاقیت بیش‌ازحدی نیاز دارند، بر ترس و چالش‌هایتان غلبه کنید.

 

۳- رؤیا؛ خلاقیت نیاز به تخیل و تفکر آزادانه دارد.
تحقیقات همواره ارتباط بین رؤیاها و خلاقیت را بیان می‌کند. این نشان می‌دهد که رؤیاها با تصویرسازی منحصربه‌فرد، برون‌یابی رنگارنگ در بن‌مایه‌ای مشابه و موضع عاری از داوری خود، تفکر آزاد را مدل‌سازی کرده که مقدم بر خلاقیتِ نیرومند است.

 

۴- آرامش؛ خلاقیت نیاز به صبر دارد و با جبر ایجاد نمی‌شود
گاهی شخصیت «نوع A» شما، علیه تان می‌شود. شاید هرگز یاد نگیرید که در صف ایستادن را دوست داشته باشید، ولی می‌توانید در این کار آرامش به خرج دهید.
ایده‌های جدید جدول ‌بندی و زمان‌ بندی‌شده ایجاد نمی ‌شوند. اگر بسیار پرمشغله هستید، خلاقیت هیچ راهی به درون ذهنتان پیدا نخواهد کرد. هرچند وقت یک‌بار تمرین کنید تا سرعت زندگی‌تان را کاهش دهید.

 

۵- رهایی؛ بگذارید همه‌چیز روال عادی را طی کند، نمی‌توانید هر کاری را انجام دهید
اصول زندگی‌تان را فدای کار نکنید؛ زمانی را برای خواب، ورزش و خوردن غذای سالم برنامه‌ریزی کنید و به آن پایند بمانید.
زمانی برای هر هنر خلاقانه‌ای در نظر بگیرید تا به سمت خلاقیت جهش و آن را شروع کنید؛ رقص، هنر، سرگرمی، و یا روابط غیر کاری. این نوع از خلاقیت که به‌تازگی کشف ‌شده، به کارتان غلبه خواهد کرد.

 

۶- تکرار؛ تجربه و تکرار کلید موفقیت هستند
مدت‌ها است دانشمندان می‌داند که بهترین نتایج از آزمایش‌های کنترل‌شده ناشی می‌شود، به این معنی که در هر بار آزمایش، فقط یک (یا چند) عامل تغییر می‌کند، ولی سایر عوامل ثابت نگه‌داشته می‌شود.
باوجود اطلاعات بیش‌ازحد، ورودی بیش‌ازحد می‌تواند منجر به تکرار تصادفی آزمایش‌ها بدون داشتن خلاقیت یا تجزیه‌وتحلیل شود.

۷- تفریح؛ خلاقیت از آنچه لذت می‌برید و دوست دارید ناشی می‌شود
وقتی دائماً در شتاب و عجله هستید، نمی‌توانید تفریح کنید و یا از چیزی لذت ببرید. زمانی را به کشف ایده‌های جدید و گفتگو عمیق با افراد خلاق در مورد چیزهایی که لذت می‌برید، اختصاص دهید.
اگر از بخش مالی کسب‌وکارتان لذت نمی‌برید، شریکی پیدا کنید تا در این حوزه خلاق بوده تا بتوانید در زمینه‌ای که خلاقیت دارید کار کنید.

۸- آموزش؛ وقتی به دیگران کمک کنید، بیشتر یاد می‌گیرید.
بهترین مربیان کسب‌ و کار غالباً زمانی که به شاگردانشان آموزش می‌دهند به همان اندازه نیز می‌آموزند. غالباً به شکلی خلاقانه از سبک و ایده‌های شخص دیگری الهام می‌گیرید و می‌توانید به نحوی، ایده‌هایتان را با توسعه، تغییر یا شخصی‌سازی این الهامات ایجاد کرده و به اشتراک بگذارید.
مهم‌تر از همه، به یاد داشته باشید که خلاقیت در کسب‌وکار عملی انفرادی نیست. رهبری خوب بهترین راه‌های خلاقیت همه اعضای تیم را از طریق همکاری، مشارکت مشتری، مشوق تغییرات و شناخت عمومی نوآوری‌ها را ایجاد می‌کند.

 
خبرهای تصویری
پر بازدید ترین ها
بررسی راهکارهای توسعه همکاری‌های مشترک بین اتاق بازگانی ایران و شرق آفریقا و موسسه توسعه دانش، پژوهش و فن‌آوری فرزان در نشست مشترک
در جلسه‌ای که با حضور دکتر مسعود برهمن، رئیس اتاق بازرگانی ایران و شرق آفریقا و دکتر غلامرضا حبیبی، مدیرعامل...

نظرات ارزشمند شما

خبرنامه