اقدامات گوگل در جهت پیشرفت استارت‌آپ ‌ها

شرکت گوگل در سال ۲۰۱۱ حمایت جدی خود را از استارت‌آپ ‌ها به ‌طور رسمی اعلام کرد و از آن زمان تا به‌ حال علاوه بر پروژه‌ های استارت ‌آپی مختلفی که مستقیماً بر روی آن ‌ها کار می‌کند، سرویس‌های مختلفی را ایجاد و در اختیار توسعه‌دهندگان و استارت‌آپ‌ها در ۱۲۵ کشور دنیا قرار داده تا در رشد و پیشرفت آن‌ها نقش داشته باشد.

گوگل باور دارد که مردم تمام نقاط دنیا ایده ‌های فوق ‌العاده‌ای در سر دارند، بنابراین مصمم است تا با بهره‌گیری از کلیه منابع در اختیار خود، هر آنچه این افراد برای پرورش ایده ‌هایشان و دستیابی به موفقیت نیاز دارند را در اختیارشان قرار دهد. طبق اطلاعات به‌دست‌آمده هم نتیجه تلاش ‌های گوگل برای کمک به استارت‌ آپ‌ها تا به این زمان، ایجاد ۴۰ هزار شغل به ‌واسطه همکاری گوگل با بیش از ۵۰ سازمان دیگر و جذب سرمایه ۳.۹ میلیارد دلاری برای استارت‌آپ‌ ها بوده است.

یکی از این سرویس ‌ها، سایت Google for entrepreneurs.com می باشد که از طریق آن با جوامع استارت‌آپی همکاری کرده و فضایی را ایجاد می ‌کند که کارآفرینان می‌ توانند یاد بگیرند، ارتباط برقرار کنند و شرکت ‌هایی ایجاد کنند که جهان را تغییر دهند. هدف گوگل در این سایت این است که بتواند در تسریع تأثیری که مراکز فناوری در مسیر رشد و اشتغال ‌زایی جوامع داشته ‌اند، اثرگذار باشد.

 

در گام اول هم شبکه مرکزی فناوری را با همکاری هفت شریک تجاری در آمریکای شمالی راه ‌اندازی کرده و اعتقاد دارد این مراکز با رویکردی نوین در راه‌اندازی کسب و کار پیشگام شده ‌اند.

یکی دیگر از سرویس‌های ارایه‌ شده برای این منظور Launchpad یا سکوی پرتاب نام دارد، گوگل در این برنامه نقش توسعه‌دهنده را برای کسب‌ و کارهای نوپا ایفا می‌کند. این برنامه، منابع تکنولوژیکی و تخصص موردنیاز استارت‌آپ ‌ها را در اختیارشان قرار می ‌دهد و از مراحل اولیه توسعه گرفته تا طراحی اپلیکیشن و سپس انتشار آن، شرکت‌های نوپا را همراهی می ‌کند. این برنامه شامل مراحل مختلفی است که از آن جمله می‌توان به Launchpad week اشاره کرد که ‌در آن، پشتیبانی و حمایت‌های موردنیاز استارت‌آپ‌ها را در مراحل اولیه فعالیت‌، در اختیار آن‌ها می‌گذارد. از دیگر بخش‌های این طرح می‌توان به Launchpad Day و Launchpad Summits اشاره کرد که به مراحل انتهایی توسعه و پیشرفت یک استارت‌آپ مربوط می‌شوند.

علاوه ‌بر این گوگل بخش شتاب‌دهنده را هم به این سرویس خود اضافه کرده است. این برنامه در یک دوره شش ‌ماهه اجرا می شود و در این بازه حمایت‌ های زیادی از شرکت‌های نوپا انجام می‌شود. گوگل در این حوزه مبلغ پنجاه‌هزار دلار را به هر استارت‌آپ تخصیص می ‌دهد. در مرحله بعد، این ابر جست ‌و جوگر، تیم ‌های منتخب را به مدت دو هفته به سیلیکون ولی می ‌برد و در آنجا می‌توانند آموزش‌های لازم را از کارشناسان این شرکت دریافت کنند. علاوه بر این، امکانی برای صاحبان ایده فراهم می ‌شود که در جریان فرآیند شش ‌ماهه به مهندسان و مربیان این شرکت دسترسی داشته باشند و از راهنمایی ‌های آن‌ ها استفاده کنند. هدف گوگل از راه‌اندازی این شتاب‌دهنده این است که هر آنچه دارد را در اختیار شرکت ‌ها بگذارد و به آن ‌ها کمک کند که پتانسیل ‌هایشان را به مرحله عمل برسانند.

 

سایت startup.google.com هم به‌تازگی توسط این غول تکنولوژی دنیا راه‌اندازی شده تا بتواند علاوه بر ابزارهای قبلی، خدمات بیشتری را به استارت‌آپ ‌های مختلف عرضه کند. این سایت به‌سرعت اطلاعات و منابع مورد نیاز کسانی که کسب ‌و کاری را راه ‌اندازی کرده‌اند یا قصد دارند در آینده نزدیک کسب ‌و کار خود را راه‌اندازی کنند، در دسترس آن‌ها قرار می‌دهد. در حقیقت نوعی مرکز اطلاعات و ابزارها به شمار می‌ رود که در یک مکان جمع ‌آوری‌شده‌اند تا دسترسی ساده‌تر و سریع‌تری را فراهم کند.

گوگل در سایت startup.google.com از ابزارها و سرویس ‌های قبلی خود استفاده کرده تا شرکت‌ها بتوانند از این خدمات برای شرکت‌های خودشان استفاده کنند. یکی از مزیت‌ های این سایت این است که نقش دروازه‌ای را برای کاربران دارد تا با خدماتی که مستقیماً برای اهداف کسب و کار طراحی ‌شده یا در صورت استفاده بیشتر، مزیت‌ هایی را برای کسب و کار به همراه دارد، آشنا شده و از آن ‌ها استفاده کنند. از میان این خدمات می‌توان بهGoogle Hire (استخدام گوگل)، استودیو اندروید، گوگل مپس، گوگل آنالیتیکس، گوگل ادوردز، گوگل ترند، گوگل پرداخت و مجموعه گسترده‌ای از تمام خدمات گوگل اشاره کرد. بنابراین سایت استارت‌آپ گوگل می‌تواند یک بانک اطلاعات کامل برای استارت‌آپ‌ها و کارآفرینان جوان باشد. برای مثال می‌توان اطلاعات جامعی را درباره «بهترین روش‌ها برای استخدام فرد مناسب»، «بهترین روش‌ها برای رهبری یک تیم» و «بهترین روش‌ها برای تعیین هدف و رسیدن به آن» به دست آورد. این اطلاعات با همکاری چندین رهبر استارت‌آپ‌ و تیم‌های مختلف فعال در گوگل جمع‌آوری‌شده‌اند. کاربران این سایت همچنین می‌توانند به گروه‌های مختلف متصل شوند و با هدایت گوگل، با یکدیگر در ارتباط باشند؛ افرادی که مسیری مشابه را طی می‌کنند و طرز فکری شبیه به یکدیگر دارند.

 

ابزار گوگل استارت‌آپ، به‌طورکلی شامل موارد زیر است:

• ساخت یک محصول

• درک و تجزیه‌وتحلیل

• هاستینگ و سرور

• افزایش بهره‌وری

• بازاریابی پروژه‌ها

• کسب درآمد از محصول خود

• هوش مصنوعی

• بهینه‌سازی وب ‌سایت

• تقویت امنیت

علاوه بر این گوگل از این ابزار جدید برای تبلیغ پروژه‌های خود هم استفاده کرده و در بسیاری از قسمت‌های این سایت پروژه‌های گوگل قابل ‌مشاهده و بررسی است. شرکت گوگل با این اقدام خود قصد دارد میزان کارآمد بودن سرویس‌های خود را نشان دهد.

خبرهای تصویری
پر بازدید ترین ها
بررسی راهکارهای توسعه همکاری‌های مشترک بین اتاق بازگانی ایران و شرق آفریقا و موسسه توسعه دانش، پژوهش و فن‌آوری فرزان در نشست مشترک
در جلسه‌ای که با حضور دکتر مسعود برهمن، رئیس اتاق بازرگانی ایران و شرق آفریقا و دکتر غلامرضا حبیبی، مدیرعامل...

نظرات ارزشمند شما

خبرنامه