کارآفرین یمنی بدون توجه به جنگ به موفقیت های خود ادامه می دهد!!
کارآفرین بودن در یمنی که درگیر جنگ است چگونه خواهد بود؟ سعید الفجیه، کارآفرینی یمنی است که بدون توجه به جنگ، با قدرت به کار خود ادامه می دهد.
وی می گوید بسیاری از دوستانش کشته شده اند. موقع ترک خانه تضمینی برای سالم بازگشتن وجود ندارد؛ اما جنگ رشد شرکت او را متوقف نکرده است. کار او یک پلتفرم شغل های آنلاین و آفلاین است. او می گوید دوازده کارمند او با وجود خطر حملات، به خیابان ها می روند تا کارگرانی را برای پلتفرم کاری شان ثبت نام کنند و کارگرانی را پیدا می کنند که آن ها نیز منتظر این گروه هستند؛ چرا که شرکت ها هنوز هم به کارمند نیاز دارند، مادران پرستار بچه نیاز دارند و همه نیاز به کار کردن دارند.
او شرکت خود را در سال ۲۰۱۵ با دو شریک به نام های اسامه الشامی و ماهر الرحومی و حدود یک سال پس از آغاز جنگ، با کمک ۶۰۰۰ دلاری که از برنامه ای در سفارت آمریکا دریافت کرده، راه اندازی کرد. اخیراً موسسه مالی بین المللی IFC شرکت او یعنی «آنامهانی» را به عنوان یکی از بهترین استارت آپ های خاورمیانه معرفی کرده است.
یکی از شرکای مدیریتی او در شرکت لیپ ونچرز که شرکت تامین سرمایه در دوبی و بیروت است کسی است که از سال ۲۰۱۰ یعنی زمانی که سعید به عنوان یک فارغ التحصیل دانشگاه صنعا وارد رقابت کسب و کار MIT شد او را می شناسد در مورد سعید می گوید: ((او به طور خستگی ناپذیری در رویکردش به هر چیزی دقیق و نظام مند است این کلید موفقیت هر کارآفرین بطور عمومی و به ویژه در این منطقه است))
رشد شگفت انگیز به رغم جنگ
با درآمد کنونی حدود ۱۶۲۰۰۰ دلار، شرکت آنامهانی ۵۰۰۰ کارگر ثبت شده در پلتفرم خود دارد و بیش از ۱۸۰۰۰ شغل آفریده است که از فرصت های حرفه ای و پرستاری بچه گرفته تا لوله کشی را شامل می شود. هفته ای دوبار شرکت از تبلیغات فیسبوکی برای پیدا کردن فرصت های کاری برای پیمانکارانش استفاده می کند. (الفجیه از تبلیغات گوگل هم بهره می برد) این استارتاپ هم اکنون هم اکنون یک تیم اجرایی شش نفره دارد.
کسب و کار او چند جزء دارد. یک بخش کارگران کم مهارت هستند، یک بخش هدفش ایجاد کار خانگی برای زنانی است که به کار نیاز دارند، و یکی که به حرفه ای ها اجازه می دهد تبلیغ کنند. مشخص است که الفجیه کار خود را به هر جایی که امکان درآمدزایی وجود داشته باشد توسعه داده است. او گروه کوچکی از مربیان دارد. یکی از آن ها وزیر پیشین وزارت جوانان و ورزش بوده و یکی دیگر یک سرمایه گذار فرشته است.
سعید برنامه ریزی می کند که تا انتهای سال کار خود را به مصر توسعه دهد و امیدوار است که این حرکت به او کمک کند تا ۵۰۰ هزار دلار سرمایه گذاری روی زمین های یمن صورت گیرد. او اذعان می کند که مردم نمی خواهند در یمن سرمایه گذاری کنند. با این حال می گوید ترس اندکی دارد و گمان می کند این ترس تا حدی بخاطر شرکت کردنش در میدان های نبرد آنلاین است و تا حدی بخاطر ماموریتش است که آن را چنین توصیف می کند: «من به تیم خود گفتم این فرصتی برای تغییر جامعه است. می خواهیم به جهان نشان دهیم که در یمن تنها آدم های بد و افراد قبیله ای زندگی نمی کنند» . همچنین وی ادامه می دهد : «یمن مردم نو آوری دارد اما شرکت های بزرگ اینجا تعطیل شدند و خواروبارفروشی ها و مغازه های فروش لوازم الکترونیکی از کار دست کشیده اند»
نظرات ارزشمند شما