بازاریابی و فروش: ۱۰ روش اعتمادسازی مشتریان

۱٫    با زبان ساده و طنزآمیز صحبت کنید، نه شعار و ترغیب
 
تحقیقات صورت گرفته درباره مغز نشان داده که زبان ساده و طنزآمیز پیوندهای عصبی عمیقی ایجاد کرده که پیام‌های بازاریابی را بیشتر در حافظه نگه می‌دارند. همچنین موجب رضایت نیز می‌شود چرا که به موجب آن دوپامین در مغز ترشح می‌شود. به جای آنکه با شعارها و ترغیبات به اهداف و چشم‌اندازهای‌تان برسید، پیام‌تان را در صحبت‌ها و حرف‌های طنزآمیز بگنجانید. در اینصورت به موضوع ذهنی افراد تبدیل می‌شوید، بنابراین اعتمادشان را از طریق روش‌های هوشمندانه به دست می‌آورید. 
۲٫    بپرسید «چطور می‌تونم کمکتون کنم؟»      

                                      
 

این چهار کلمه ورق را به نفع‌تان برمی‌گردانند. وقتی از دیگران می‌پرسید که چطور می‌توانید کاری برای‌شان انجام دهید، خودتان را در جایگاه آنها می‌گذارید. به جای آنکه دشمن‌شان باشید، دوست‌شان بشوید. با همین چهار کلمه، از مشتریان‌تان خواسته‌اید تا با شما آنچه که برای‌شان مهم‌اند در میان گذاشته و دیدی از دغدغه‌های‌شان به شما بدهند. از طریق مکالمه با ارباب رجوع می‌توانید به قدرتمندترین فرد در چنین موقعیت‌هایی بدل شوید.
۳٫    ارتباطات لازم را ایجاد کنید
 

به ارتباطات عاطفی اعتماد کنید. وقتی ارتباطی را از طریق اعتمادپذیری گسترش می‌دهید ارتباطات عاطفی ایجاد می‌شوند. به‌جای «فروش» یا «بازاریابی» برای مشتری، چیزی را که صادقانه به کسب‌وکارشان کمک می‌کند را بهشان پیشنهاد دهید؛ حتماً که نباید خودتان هم سود ببرید. ایجاد پیوند عاطفی می‌تواند در قالب ارتباط با افراد، تحقیق یا جستجو در مورد محصولات مورد نیازشان در جامعه باشد.
۴٫    با اعتمادسازی رابطه‌ای دوستانه ایجاد کنید.
 

قابل اطمینان بودن و رو راست بودن سنگ بنای اصلی اعتمادسازی است. در این زمینه، بر ساختن رابطه تمرکز می‌کنید تا فروش. زمانیکه ارتباط عمیق‌تر می‌شود و راجع به خانواده و علایق فرد سوال می‌کنید، او را از رقابتی که در آن هستید جدا کرده و اعتمادی بیش از اندازه میان‌تان رشد  می‌کند. بعلاوه رک نیز باشید تا این ارتباط صادقانه شوند. 
۵٫    مشاوره رایگان ارائه دهید.
 

بزرگترین چالش در به سرانجام رساندن فروش، اعتماد است. وب سایت‌های فریبنده و تعهدها و سفارش‌های بی سرانجام به شدت از مردم کلاهبرداری کرده‌اند. وقتی به مشتریان احتمالی‌تان مشاوره رایگان ارائه می‌کنید، شانسی به آنها می‌دهید که دریابند شما پیام‌رسان شرکت هستید. سیستمی برای مشاوره دادن در موفقیت‌تان حیاتی است؛ این موقعیت شانس فهمیدن چالش‌های مشتریان را به شما داده و می‌توانید عزت‌نفس در آنها ایجاد کرده و آنها را ترغیب به ارتباط با خود کنید. 
۶٫    به مشتریان پیشنهاد دهید که آنها را به کسی که می‌تواند کمکشان کند ارجاع می‌دهید. 
 
هر مشتری بالقوه، چالشی بزرگ است که باید آن را پشت سر گذارید. از آنها بپرسید این روزها چه چیزی ذهن‌شان را مشغول داشته و ببنید چه جوابی می‌دهند. اگر می‌توانید مشکل‌شان را حل کنید، راه‌حلیش را هم پیشنهاد دهید. با حمایت از مشتریان بالقوه، کمک‌تان را به ذهن می‌سپارند و درآینده نیز شما ررا به خاطر خواهند آورد. 
۷٫    حواستان به دست‌هایتان باشد!


 
می‌دانیم که دست‌کم ۶۰ درصد از ارتباطات غیرکلامی بوده و این ارتباطات هنگام اعتمادسازی بسیار حیاتی می‌شوند. دست‌های‌مان اولین بخش از بدن هستند که موقع رو در رو  شدن با دیگران جلب توجه می‌کنند. همیشه دست‌ها باید در دید افراد باشند در غیراینصورت احساس نا امنی به طرف می‌دهند. زبان دست‌ها نیز فوق العاده مهم‌اند. نهایتاً این حرکات دستهای‌مان هیتند که تأثیری ماندگار در ذهن می‌گذارند، پس مهم است که حرکات درستی با دستهای‌مان انجام دهیم. 
۸٫    در فرایند فروش از فیلم‌ها و مطالب آموزشی بهره بگیرید.
 
یکی از استراتژی‌هایی که آموزش داده می‌شود، مبتنی بر مفهومی به نام «معرفی» است. هدف آن است که مطالبی را با مشتریان بالقوه به اشتراک بگذارید که تأثیری منحصربه‌فرد در قالب فردی متخصص و منبعی قابل اطمینان بودن، در ذهن فرد بگذارد. استفاده از ویدئو‌ها و مطالب آموزشی و ضمانت‌نامه‌هایی که در فرایند فروش ارائه می‌کنید، می‌تواند پیش، پس و حین فروش اعتمادسازی کند.
۹٫    مشتاقانه گوش دهید.
 
به جای آنکه مشتریان بالقوه‌تان را با شعارها و معرفی‌های خود بمباران کنید، اجازه دهید درباره مشکلات و نیازها و چالش‌های‌شان صحبت کنند. در اینصورت می‌توانید به مسائل‌شان اهمیت نشان دهید. سوال اصلی و مهمی را که می‌بایست برای حل مشکلات‌شان بپرسید را مشخص کنید. به آنها اطمینان دهید که هنگام صحبت‌های‌شان گوش می‌دهید، نه اینکه صرفاً بشنوید.
۱۰٫    ارائه نتایج
 
اگر تازه کار اید، می‌بایست خلاق و ماهر باشید تا کسب‌وکارتان را از چاله و چوله درآورید. اگر سابقه درخشانی در انجام تعهدات‌تان دارید، دیگر نیازی به خلاقیت ندارید. کارهای‌تان نمایانگر همه چیز است. رُم که یک شبه ساخته نشد! با کار سخت، فداکاری و صداقت و درستکاری ارباب رجوعی دائمی به وجود آورید و برای نگه‌داشتن او به دادن نتایج ادامه دهید.

خبرهای تصویری
پر بازدید ترین ها
بررسی راهکارهای توسعه همکاری‌های مشترک بین اتاق بازگانی ایران و شرق آفریقا و موسسه توسعه دانش، پژوهش و فن‌آوری فرزان در نشست مشترک
در جلسه‌ای که با حضور دکتر مسعود برهمن، رئیس اتاق بازرگانی ایران و شرق آفریقا و دکتر غلامرضا حبیبی، مدیرعامل...

نظرات ارزشمند شما

خبرنامه