۵ راه برای تقویت خلاقیت در کسب‌وکار

 

در عصر اطلاعات، موفقیت در بزرگ‌تر و ثروتمندتر بودن یا بیشتر تلاش کردن نسبت به رقبا نیست. امروزه موفقیت‌های کسب‌وکار به‌طور فزاینده‌ای به شخص کارآفرین مربوط می‌شود که می‌تواند راه‌حل‌های خلاقانه‌ای برای از بین بردن مشکلات پیدا کند. به‌عنوان‌مثال، اوبر یکی از خلاقانه‌ترین راه‌حل‌ها برای مشکلی قدیمی است؛ اینکه چگونه از نقطه «الف» به نقطه «ب» برویم.
به‌عنوان مربی کسب‌وکار، تعداد کمی از کارآفرینان را در کارم دیده‌ام که بخواهند شیوه‌های قدیمی و رسمی انجام کارها را یاد بگیرند. درواقع می‌خواهند بدانند چگونه می‌توانند با انجام کارهایی که هیچ‌کسی انجام نداده، نسبت به رقبایشان مزیت رقابتی داشته باشند. البته بهترین راه برای این کار، این است که ایده‌ای را بیابید که هیچ‌کسی به آن فکر نکرده است.
در زیر پنج راه و روش تقویت‌کننده خلاقیت را بیان کرده‌ایم که هر کارآفرین می‌تواند آن را در کسب‌وکار خود پیاده‌سازی کند:


۱- متفاوت باشید.

دلیلی وجود دارد که همه میگویند یک دست صدا ندارد. افسانه نابغه خلاق تنها، عمدتاً خیالی است. تیم‌های مختلف می‌توانند نسبت به افراد خلاق‌تر باشند، چون به‌طور طبیعی ذهن‌های بیشتر می‌توانند ایده‌های بیشتری نسبت به یک ذهن تولید کنند. بااین‌حال، تنوع یا تنوع اشتباه ممکن است زیان‌آور باشد. برای داشتن خلاقیت بیشتر، تیم‌ها باید افرادی با مهارت‌ها، استعدادها و تجربه‌های متفاوت داشته باشند، اما با ارزش‌ها و انگیزه‌های مشابه. هر شخص باید از هدفی مشترک حمایت کند.

 


۲- استراحت کنید

با کار کردن سخت و بی‌وقفه روی مشکلات، احتمال کمتری دارد که به پیشرفتی خلاقانه دست یابید تا اینکه تلاش مستمر همراه با استراحت و آرامش داشته و گاه‌و‌بیگاه، انرژی از‌دست‌رفته‌تان را بازیابید. همراه کردن تمرینات با استراحت‌های کوتاه خیلی بهتر جواب می‌دهد. تحقیقات نشان می‌دهد افراد هنگام راه رفتن ایده‌های بهتری ارائه می‌دهند تا زمانی که ایستاده‌اند. مدیتیشن را نیز فراموش نکنید. تمرین منظم ذهن، همیشه با خلاقیت بیشتر در ارتباط است.

 


۳- کاهش فشار گذر زمان

گرچه الزامات ممکن است مادر اختراعات باشند، اما به این معنا نیست که افراد فقط زمانی که به بن‌بست می‌خورند خلاقیت به خرج ‌می‌دهند. درواقع ضرب‌الاجل‌ها زمانی به وجود می‌آیند که افراد خلاقیت کمتری دارند. بنابراین، اگر ممکن است گاهی اوقات مجبور باشید زمانی خلاق شوید که مشکل به وجود آمده آن‌قدر دشوار است که۱۱ ساعت وقت می‌گیرد، احتمالاً در محیط آرام‌تر، خلاقیت بیشتری خواهید داشت مشروط بر اینکه اسلحه روی سرتان نگذاشته باشند تا سریع‌تر به نتیجه برسید!

 

۴- دور و اطرافتان را تغییر دهید

گاهی اوقات کارآفرینان از من در مورد ارزش جلسات روزانه یا تعطیلات آخر هفته برای ایده پردازی سؤال می‌کنند. احساس می‌کنم این جلسات واقعاً می‌توانند خلاقیت را برانگیزند، خصوصاً اگر خارج از محل برگزار شوند. نشان داده‌شده که تغییر محیط فیزیکی به‌طور قابل‌توجهی به خلاقیت کمک می‌کند. خارج شدن از محیط آشنای کسب‌وکار نیز کمک می‌کند تا افراد در جریان طوفان فکری الگوهای آشنای فکری خود را بروز دهند.

 

۵- شکست را در آغوش بگیرید.

یکی از قوی‌ترین ارتباطات بنیادی بین خلاقیت و فرهنگ‌سازمانی، شیوه مواجه با شکست است. راستش را بخواهید افراد خلاق باید احساس امنیت کنند تا رویکردهای جدیدی بیابند و آن‌ها را امتحان کنند. این بدان معنی است که در صورت شکست خوردن مجازات نشوند و درواقع به آن‌ها پاداش نیز داده شود.
اگر مدیر اجرایی فقط به راه‌های همیشگی انجام کارها علاقه‌مند باشد، صرف وقت و انرژی برای ایجاد تیم‌های خلاق بیهوده است. بنابراین فراموش نکنید همان‌طور که خلاقیت را در خودتان ایجاد می‌کنید، آن را در شرکت هم ایجاد کنید. خوشبختانه، تمام این تکنیک‌های ارتقاء خلاقیت سازمانی به نفع افراد است، ازجمله افرادی که چشم‌اندازشان سازمانی را ایجاد کرده تا کارشان را با آن آغاز کنند.

 
خبرهای تصویری
پر بازدید ترین ها
بررسی راهکارهای توسعه همکاری‌های مشترک بین اتاق بازگانی ایران و شرق آفریقا و موسسه توسعه دانش، پژوهش و فن‌آوری فرزان در نشست مشترک
در جلسه‌ای که با حضور دکتر مسعود برهمن، رئیس اتاق بازرگانی ایران و شرق آفریقا و دکتر غلامرضا حبیبی، مدیرعامل...

نظرات ارزشمند شما

خبرنامه