آنچه در مورد تیم‌های موفق استارت‌آپی باید بدانید

 

تیم خوب یا ضعیف مهمترین عامل موفقیت و یا شکست استارت‌آپ‌ها است. کمتر کسی بوده که توانسته باشد به تنهایی استارت‌آپ موفقی را راه‌اندازی کند. باتجربه‌ها تیم‌های ۲ و یا سه نفره را برای راه‌اندازی یک استارت‌آپ پیشنهاد می‌کنند.
تیم استارت‌آپ مشابه یک تیم فوتبال است؛ در یک تیم فوتبال افراد نقش‌های مختلفی را بازی می‌کنند. یک نفر دروازه ‌بان است و از دروازه تیم محافظت می‌کند. خط دفاع، هافبک‌ها و خط حمله هر کدام وظیفه مشخصی را برعهده دارند.
همانطور که هرکدام از بازیکنان نقش خود را در تیم ایفا می‌کنند، در استارت‌آپ‌ها نیز هریک از اعضا وظیفه مشخصی دارند. اگر همه اعضای استارت‌آپ برنامه‌نویس یا ایده‌پرداز باشند و کسی برای تولید محتوا یا بازاریابی نباشد، قطعا استارت‌آپ موفق نمی‌شود. اعضای تیم استارت‌آپ باید مکمل نقش‌های یکدیگر باشند.
در هر تیم باید حداقل یک نفر ایده‌پرداز و خلاق حضور داشته باشد. فردی که بتواند در طول کار ایده‌های نو را به تیم تزریق کند و مشکلات پیش روی کار را حل نماید.فرد دیگری باید مردم‌گرا و برون‌گرا باشد. همکاری و تعامل را در تیم تقویت کند و بتواند با افراد خارج تیم و مشتریان و سایرین ارتباط برقرار کند. چنانچه ارتباط صحیح و مداوم تیم با خارج از استارت‌آپ برقرار نشود شکست بسیار محتمل است و نهایتا فرد دیگری عملگرا و منظم و سختکوش امور جاری را پیش برده و تصمیمات جمعی را اجرا نماید.
ضعف هر یک از بازیکنان تیم فوتبال ممکن است منجر به شکست تیم شود. پس باید اعضای تیم در یک سطح باشند. در یک استارت‌آپ هم باید اعضا هم‌سطح باشند. یک جمله معروف وجود دارد که می‌گوید در تشکیل تیم‌های استارت‌آپی آنچه مهم است مجموعه‌ای از مغزهای درخشان نیست، بلکه مهم مجموعه‌ای درخشان از مغزهاست.
معمولا بهترین برنامه‌نویسان و فارغ‌التحصیلان رشته‌های مهندسی دانشگاه‌های کشور دور هم جمع می‌شوند و تصمیم می‌گیرند استارت‌آپ جدیدی را راه‌اندازی کنند؛ بدون اینکه برای تولید محتوا، بیزینس مدل، بازاریابی و تبلیغات و امور دیگر استارت‌آپ تخصصی داشته باشند. مثل این است که ۱۱ نفر از بهترین مهاجمان یک فصل در یک تیم جمع شوند.
نکته دیگر آنکه همانطوری که یکدلی و هماهنگی و همراهی همه اعضای تیم فوتبال مهم است، در استارت‌آپ‌ها نیز همراهی اعضا و تعهد کاری بسیار مهم است.در زمان‌های حساس کاپیتان تیم فوتبال تصمیم‌گیری می‌کند و حرف آخر را می‌زند. در استارت‌آپ هم مدیرعامل نقش کلیدی و حساس را ایفا می‌کند. مدیر عامل باید مسئولیت و اختیارات لازم را برای پیشبرد اهداف استارت‌آپ برعهده بگیرد.

خبرهای تصویری
پر بازدید ترین ها
بررسی راهکارهای توسعه همکاری‌های مشترک بین اتاق بازگانی ایران و شرق آفریقا و موسسه توسعه دانش، پژوهش و فن‌آوری فرزان در نشست مشترک
در جلسه‌ای که با حضور دکتر مسعود برهمن، رئیس اتاق بازرگانی ایران و شرق آفریقا و دکتر غلامرضا حبیبی، مدیرعامل...

نظرات ارزشمند شما

خبرنامه