۵ عادت سمی برای کارآفرینی

 

عادت سمی برای کارآفرینی کسب و کار را نابود می کند. تقریبا همه‌ی ما عادت های نادرستی برای کار و زندگی‌مان داریم که عموما باعث می‌شود از اهدافمان دور شویم. اما اگر نگاهی به شیوه‌ی زندگی خودمان و مقایسه‌ی آن با زندگی و کار افراد بسیار موفق بیندازیم به راحتی متوجه می‌شویم که باید برخی از این عادات نامطلوب را کنار بگذاریم تا به رشد و پیشرفتی که سال‌ها به دنبالش بوده‌ایم برسیم.در مسیر کارآفرینی نیز توجه به این عادات ضروری و حیاتی است.
حتی اگر عادتی دارید که به نظرتان خوب نیست اما مخرب هم نیست سعی کنید در اسرع وقت به رفع و اصلاح آن بپردازید. طی کردن مسیر کارآفرینی به طور بالقوه همراه با ریسک و خطر است و خوب نیست این ریسک را با داشتن برخی عادات ناپسند بیشتر هم بکنید.
در این مقاله با ما همراه باشید و از ۵ عادت سمی برای کارآفرینی باخبر شوید که مانعی بزرگ در مسیر کارافرینی تان محسوب می‌شوند.
۱-به تعویق انداختن تصمیمات سخت
سال‌ها پیش کتابی را خواندم با عنوان قورباغه را قورت بده! شاید تاثیر مفهوم کلی این کتاب سال‌ها است که بر زندگی من سایه افکنده و باعث شده بسیاری از تصمیمات مهم و البته سخت زندگی‌ام را در نخستین فرصت بگیرم و به عبارتی از برزخ تصمیم‌گیری خلاص شوم. به عنوان یک کارآفرین احتمالا روزانه با موقعیت‌های زیادی روبه‌رو می‌شوید که باعث ناراحتی و دودلی شما می‌شوند و اسمش را می‌گذارید: یک تصمیم سخت.
اما باید بدانید هر چقدر در برزخ بلاتکلیفی بمانید و با موضوع اصلی مواجه نشوید بیشتر به ضررتان است. عواقب ناخوشایند تصمیم سخت شما هرچقدر هم بد باشد اما یک فایده‌ی مهم دارد و آن فایده این است که شما از نظر روحی و روانی به یک آرامشی رسیده‌اید که یک کار نیمه‌تمام را به سرانجام رسانیده‌اید و تمام شده است.

 

۲-برقرار نکردن ارتباطات خوب و هدف مند با سایرین
بسیاری از کارآفرینان نیاز دارند برای شروع حرکت کسب و کار خود از فن بیان خوب و قدرت مذاکره‌ی قوی برخودار باشند. این که شما نتوانید به نامه‌های دیگران خوب پاسخ دهید یا در مکالمات تلفنی شتابزده و بدون تفکر پاسخگو باشید اعتبار شماو کسب و کارتان را به شکل وحشتناکی پایین می‌آورد. این موضوع در مورد ملاقات‌های حضوری و جلسات کاری به شکل بارزتری مهم جلوه می‌کند.

 

۳- خارج کردن برنامه ریزی از سبد وظایف روزانه
شاید برای‌تان عادی باشد که در طول یک روز برخی کارها را باید انجام دهید و برخی را نباید انجام دهید. اما این نکته رافراموش نکنید که اهمیت به زمان‌بندی و پایبندی به آن در یک یادداشت‌برداری ساده به شکل برنامه‌ی روزانه می‌تواند کمک شایانی به شما بکند. شما به عنوان یک کارآفرین باید هر روز و هر هفته، تمام کارهای ضروری خود را مرور و آنها را بر حسب اولویت سازماندهی کنید.
۴- ترس از گفتن نه به دیگران
عادت کردن به تایید دیگران و همواره پاسخ مثبت دادن به آنان یکی از سمی‌ترین و مخرب‌ترین عادات زندگی ما است. اما اگر شما به عنوان یک کارآفرین پا به عرصه‌ی کسب و کار گذاشته‌اید این تابو را کنار بگذارید و هرجا که لازم بو با صراحت بگویید “نه”.
شاید باورتان نشود اما این رفتار به سادگی می‌تواند شما را از افتادن در ورطه‌ی یک خرید و فروش بد، یا استخدام یک آدم نادرست، یا حتی پول قرض دادن به فردی که می‌دانید برای‌تان پس نمی‌آورد نجات دهد.
به راحتی به دیگران نه بگویید و خلاص شوید. این کار شما است و شما حق دارید آنطور که می‌خواهید تصمیم بگیرید و انتخاب کنید.

 

۵- پاسخ دادن به تمامی ایمیل های دریافتی
این که شما هر رزو به ایمیل‌تان سر بزنید و از پیامهایی که برایتان رسیده باخبر شوید خیلی خوب است اما اگر این عادت بیش از حد از شما وقت و انرژی بگیرد و بهره‌وری‌تان را پایین بیاورد دیگر نه تنها خوب نیست بلکه سم کارایی و اثربخشی شما محسوب می‌‌شود. نگران نباشید گاهی اوقات برخی پیامها بدون جواب بماند بهتر است. یا اگر فردی جواب پیامش را دو روز دیرتر هم بگیرد اتفاق خاصی نمی‌افتد.

خبرهای تصویری
پر بازدید ترین ها
بررسی راهکارهای توسعه همکاری‌های مشترک بین اتاق بازگانی ایران و شرق آفریقا و موسسه توسعه دانش، پژوهش و فن‌آوری فرزان در نشست مشترک
در جلسه‌ای که با حضور دکتر مسعود برهمن، رئیس اتاق بازرگانی ایران و شرق آفریقا و دکتر غلامرضا حبیبی، مدیرعامل...

نظرات ارزشمند شما

خبرنامه